Homo ludens

“Noi am socotit ca putem circumscrie notiunea dupa cum urmeaza: jocul este o actiune sau o activitate efectuata de bunavoie inlauntrul anumitor limite stabilite, de timp si de spatiu, si dupa reguli acceptate de bunavoie, dar absolut obligatorii, avind scopul in sine insasi si fiind insotita de un sentiment de incordare si de bucurie, si de ideea ca „este altfel” decit „viata obisnuita”. Astfel determinata, notiunea pare adecvata pentru a cuprinde tot ceea ce numim joc: joaca animalelor, a copiilor si a adultilor, jocurile de indeminare, de putere, de inteligenta si de noroc, reprezentatiile si spectacolele. Aceasta categorie, jocul, ni s-a parut apta de a fi considerata drept una dintre elementele spirituale fundamentale ale vietii.” (JOHAN HUIZINGA, Homo ludens, incercare de determinare a elementului ludic al culturii)

Dragi colegi,
Va indemn la “un nou joc”, dupa cei aproape trei ani care au trecut de la ultima noastra intalnire, cea de 37 de ani (o idée stralucita a lui Daniela).

Mai sunt 4 luni pana la data fixata de organizatori pentru intalnirea de 40 de ani de la terminarea liceului : 18 mai (vineri) 2012.
Din ce mi-a transmis Mihai , in principiu programul ar fi urmatorul :
-ora 10,00 cursul festiv ,sala festiva a Liceului  “Stephan Ludwig Roth”
-ora 14.00 masa festiva la Restaurantul Greweln fostul ,,Hanul Caprioarei”
Organizatori:
Daniela Crisan-0726/699832- kindergarten_d@yahoo.com
Mihai Beu-0758/076527- mihai11beu@yahoo.com
Costica Melinte-0740/207638- costica.melinte@yahoo.com
Traian Nechita-0725/350038- trabraxas@yahoo.com
Mihai , in perioada urmatoare, va contacta toti colegii prin e-mail sau telefon si va va da toate informatiile necesare .
Acestea vor aparea si pe blog.

Revin,… jocul are doua reguli simple : trimiteti fotografii (daca mai aveti din timpul liceului) si scrieti pe blog.
Homo Ludens!
Succes!

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.