O stiuca (marlita) de milioane…

M-a costat…vre-o 10 mil.sa o prind (drum, cazare-de trei ori, echipament, voblere, linguri rotative si oscilante, twist-ere si soft-uri, spinnerbait-uri,  ce mai.., de toate, etc.) Daca a meritat?!…

Da!…pentru cele trei volute prin apa, pentru o lumanare mica, in general pentru lupta acestui superb peste ; oricum  razbunarea pentru mil. cheltuite a a fost crunta: a ajuns la cuptor intre legume!…

V-am scris la modul “neutru” despre Sacalaia, prezentandu-va in trei postari Lacul Stiucilor, Manastirea Nicula si icoana facatoare de minuni a Fecioarei Maria de la Nicula.

Intentia mea a fost sa sensibilizez grupul pescarilor pentru o viitoare intalnire la o partida de pescuit, un weekend, in septembrie, anul viitor.

Socotelile nu prea ies : conditiile de cazare la pensiunea “Lacul Stiucilor” (prima varianta) sunt excelente dar costa 90-110lei/noapte (totusi, nu-i chiar asa de scump), meniul de trei mese/zi este obligatoriu (se stabileste de comun acord), iar un foc de tabara cu ceva de fript, desi se poate aranja, nu ne permite sa ne dezlantuim la intensitatea cu care suntem obisnuiti, cantece si voie buna, muzica, etc.

A doua varianta, cazarea in perimetrul destinat pescarilor, desi mult mai ieftina ca si solutie, nu ofera confortul dorit  insotitoarelor noastre dragi, dar se preteaza unui chef monstru intre baieti.

Asa ca , aviz pescarilor inraiti si simpatizantilor ! : Mihai O. , Costica…

Fiindca depindem fiecare si de concediile de odihna planificate si de interesele personale, imi este greu sa-mi imaginez ca ne vom putea intalni acolo, candva, anul viitor, chiar si 3-4 colegi.

Dar, ramane de vazut! …cine stie ?

Cu asta inchei, sigur, nu fara a va prezenta cateva fotografii facute la Sacalaia si Manastirea Nicula.

(Esox lucius, o remarcabila fotografie!)

Si cateva fotografii de la manastirea Nicula

Centenarul inaugurarii cladirii Liceului “Stephan Ludwig Roth” isi continua seria manifestarilor conform programului : a avut loc o expozitie filatelica scolara in cadrul liceului, un alt eveniment a fost prezentarea machetei “Medias-1925” (teracota) opera unui artist mediesan Ladislau Volgyesi, realizata cu sprijinul Asociatiei Culturale “Mediasul Nostru”  (macheta a fost amplasata in holul mare al primariei) si ieri, 27 octombrie, in cadrul liceului a fost dezvelita o fresca veche de peste o suta de ani restaurata.

“In cursul zilei de ieri a fost expusa o fresca restaurata in incinta Liceului Teoretic “Stephan Ludwig Roth”. Lucrarea a fost restaurata cu ajutorul Asociatiei “Stephan Ludwig Roth” care in cei cinci ani de la infiintare a sustinut mai multe proiecte culturale si a acordat burse elevilor.

La evenimentul de ieri a vorbit din partea asociatiei Dumitru Chisalita si artistul plastic Adrian Matei, care a oferit detalii din punct de vedere artistic. Fresca a fost construita in anul 1907 si in 1912 a fost montata in incinta liceului mediesean “Stephan Ludwig Roth”.(www.mirceahodarnau.ro)

Tot ieri, Mihai B. mi-a telefonat si mi-a spus ca a participat la lansarea de carte a prof. Helmuth Julius Knall , “Liceul „Stephan Ludwig Roth”. Fragmente istorice, III“, pe care, prin bunavointa lui, o voi primi curand.

Sigur, cu acea ocazie vom afla lucruri nestiute , cred, de nici unul dintre noi, despre liceul nostru drag.

[update] :

Expozitie de pictura la Liceul “Stephan Ludwig Roth” cu lucrari realizate de profesorii Mitruli Aniko si Marius Ciobanu si actuali sau fosti elevi ai liceului.

“As vrea ca si in continuare ca dascali, sa reusim sa patrundem in aceasta zona a frumosului, a luminii si sa-i aducem pe copii, un pic mai aproape de noi cu sufletul” a spus doamna profesoara Valentina Oreian la vernisaj.(www.mirceahodarnau.ro)

Manifestarile consecrate aniversarii centenarului cladirii Liceului “Stephan Ludwig Roth”, continua pana in data de 7.11.2012.

Sa auzim numai de bine!

P.S. Sunt convins ca nu supara pe nimeni faptul ca preiau informatii legate de manifestarile centenarului cladirii Liceului “Stephan Ludwig Roth”, Medias, de pe blogul lui  Mircea Hodarnau (Medias News).

Oricum, ii multumim lui Mircea Hodarnau pentru informatii si-l asiguram ca ii citim postarile cu interes.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.