Mesajul de Pasti al prof.pr.dr. Ioan-Vasile Leb

Sfintele Pasti, 2016

Iubite colege,
Iubiti colegi,

Ca un vis, a mai trecut un an de la Pastile trecute, la care, din pacate, nu v-am putut trimite nici un mesaj. O fac acum, cu multa bucurie, multumind lui Dumnezeu ca a mai avut rabdare cu mine, ajutandu-ma sa revin la viata normala. si sa va îndemn si pe voi sa va bucurati. Bucurati-va ca sunteti sanatosi si nadajduiti daca sunteti bolnavi si sperati daca sunteti în încercari de orice fel. si aceasta nu doar acum, de Pasti, ci tot timpul. Bucurati-va pentru parintii vostri, pentru copiii si nepotii vostri, pentru prieteni si pentru tot ceea ce va înconjoara!
Si cum sa nu te bucuri mai ales acum, cand cerurile si-au deschis din nou, larg, portile sale spre a ne împartasi din bogatia sa de lumina si caldura, cand livezile si campurile si-au întins din nou covorul lor de neprihanita verdeata, cand codrii si-au îmbracat din nou vesmantul proaspat, iar pomii gradinilor ne zambesc din nou, sarbatoreste, cu podoaba lor de flori vestitoare de rod bogat. Toate ne aduc o bucurie nespusa, prin frumusetea si suflul lor proaspat trezit din nou la viata.
Dar oricat de mult ne-am bucura de acestea, o bucurie care le depaseste cu mult pe toate, este bucuria Invierii Domnului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos. Ea ne mangaie si ne însufleteste pe toti, tineri si batrani, bogati si saraci deopotriva caci, asa cum cantam pana la Înaltare, Hristos a înviat din morti, cu moartea pe moarte calcand si celor din morminte viata daruindu-le. Iar raspunsul nostru este si el edificator: Adevarat a înviat! Ca nu avem de-a face cu o poveste sau halucinatie ori cu vreo inventie a cuiva, ne–o dovedeste multimea de martori ai Învierii Sale, de la femeile mironosite si apostolii Domnului, la soldatii romani care pazeau mormantul, pana la cei care au vazut mormantul pecetluit si apoi gol. si mai avem cuvantul Sfantului Apostol Pavel, fost rabin devenit apoi un neînfricat propovaduitor al Evangheliei Mantuitorului Hristos. El, a carui minte sclipitoare ne impresioneaza mereu, le spunea contemporanilor sai, dar si noua, azi: Daca n-a înviat Hristos, zadarnica este credinta noastra (I Corinteni 15, 14). Dar cum El a înviat, ne-a aratat un lucru esential, acela ca, chiar daca trupul nostru se va întoarce în lutul din care a fost luat, viata noastra nu s-a terminat pe buza mormantului ci si noi vom învia. Cu alte cuvinte, noi am fost facuti pentru vesnicie. De aici, atat responsabilitatea noastra pentru trupul si, mai ales, pentru sufletul nostru, precum si optimismul ca nu vom disparea într-un neant ce nici nu poate fi definit, ci ne vom împartasi de bucuria vesnica alaturi de Dumnezeu care ne asteapta pe fiecare, dar îi si da fiecaruia puterea de a înainta pe calea nesfarsita a desavarsirii.
Cred ca Tutu si Daniela v-au spus gandul nostru de a edita o lucrare cu toti colegii si, va rog si eu sa ne ajutati prin trimiterea de C.V.-uri, inclusiv ale celor care ne-au parasit si pe care-i pomenim în rugaciunile noastre.

Tuturor, un gand frumos, împreuna cu vestea cea buna ca HRISTOS A ÎNVIAT!

Cu drag,
Ioan-Vasile Leb

Vinerea Mare, 2016

oua_incondeiate

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.